Portează PFA-ul sau PFI-ul tău la SOLO în perioada 08/11 - 13/12, introdu codul BLACKFRIDAY24 în procesul de înregistrare și prima ta lună de abonament este gratuită! Vezi detalii
Portează PFA-ul sau PFI-ul tău la SOLO în perioada 08/11 - 13/12, introdu codul BLACKFRIDAY24 în procesul de înregistrare și prima ta lună de abonament este gratuită!

Publicat in 12 iul. 2022 de Ana Paun
3 min | 9703

Cum alegi numele PFA-ului tău

Publicat in 12 iul. 2022 de Ana Paun | 3 min | 9703

Sumar

Denumirea unei Persoane Fizice Autorizate este strict reglementă și, din păcate, nu lasă loc de creativitate. Partea bună este că, astfel, numele organizației prin care îți desfășori activitatea te reprezintă în totalitate, fiindcă este chiar numele tău.

Cum se definește numele PFA-ului

Denumirea PFA-ului se formează din numele și prenumele tău complet, așa cum apare în buletin (inclusiv dacă acesta are o cratimă). La acesta se adaugă sintagma “persoană fizică autorizată” sau acronimul “PFA”. 

Câteva exemple pentru cum ar arăta: 

  • Nedelcu Ana-Maria Persoana Fizica Autorizata sau
  • Nedelcu Ana-Maria PFA

Verificarea numelui

În România nu este posibilă crearea a două PFA cu aceeași denumire. De aceea, înainte de a depune documentația de înființare, trebuie să verifici să nu mai existe o alta persoană înregistrată cu acelasi nume și apoi să faci o rezervare. Poți face aceste lucruri în două moduri:

  • Mergi personal la Registrul Comerțului și depui un formular. Tot atunci primești și rezervarea numelui tău
  • Poți verifica și rezerva numele online, pe site-ul ONRC. După ce îți creezi un cont, verifici disponibilitatea numelui tău, confirmi rezervarea și adaugi dovada acestui fapt la dosarul tău de înființare. Atenție: site-ul este accesibil doar între orele 18 si 8.

Ce faci dacă numele există deja

În cazul în care denumirea nu este disponibilă (pentru că exista deja un alt PFA înregistrat cu același nume), poți adăuga numelui tău inițiala prenumelui tatălui sau al mamei tale, ori prenumele întregi ale acestora, după preferință. În cazul în care nici această opțiune nu este disponibilă, va trebui să adaugi denumirii o mențiune care să aibă legătură cu activitatea pe care vrei să o desfășori, de exemplu, expert contabil. Un exemplu de cum ar putea arăta numele în aceasă situațieNedelcu E.E. Ana-Maria Consultant Persoană Fizică Autorizată).

Sursă foto: Pexels

DISTRIBUIE ARTICOL

01 mar. 2023 | 4 min

De ce diplomă ai nevoie la înființarea PFA-ului

04 oct. 2022 | 3 min

Ce este codul CAEN și cum îl alegi

16 nov. 2022 | 5 min

Cât de simplu este să îți deschizi PFA cu SOLO?
Alătură-te celor peste 10.000 de SOLOprenori care nu mai fac drumuri la contabil
10.000 de antreprenori fără griji